11.5. 2017.

Završetak provedbe projekta LAGs4EU iz programa Europa za građane

Završetak provedbe projekta LAGs4EU iz programa Europa za građane

Posljednjim projektnim događajem održanim u Craiovi, Rumunjskoj od 2. do 4. svibnja 2017. godine u organizaciji Razvojne agencije Jugozapadna Oltenia službeno je završena provedba projekta LAGs4EU iz programa Europa za građane. Projektni su partneri kroz ovaj projekt dobili priliku razmijeniti iskustva i primjere dobre prakse uspješno provedenih EU projekata kroz događaje u Slovačkoj, Italiji, Češkoj, Poljskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini Litvi te Rumunjskoj. LAG “Središnja Istra” partnere je u srpnju 2015. godine ugostio u Pazinu gdje su sudjelovali na TradInEtno festivalu, kušali lokalne specijalitete u obližnjem agroturizmu, okušali se u sviranju tradicionalnih istarskih instrumenta, tradicionalnom dvoglasnom pjevanju “na tanko i debelo” te istarskom “Plesu na tavolac”. Osim upoznavanja specifičnosti kulture središnje Istre, partnerima je predstavljen rad LAG-a “Središnja Istra” i značajni projekti provedeni na području kao što su Pazi(n) proračun i ARCHEOS.

LAG “Središnja Istra” bio je nositelj ovog 150.000 eura vrijednog projekta na kojem je sudjelovalo još 17 partnera iz 8 europskih zemalja.

Posebno nas veseli da su rezultati projekta već vidljivi, odnosno da su već uspostavljene suradnje i partnerstva na novim projektima o kojima će zasigurno još biti riječi u budućnosti.

Zahvaljujemo se našim partnerima na ugodnom druženju i prenesenim iskustvima, a s Vama dijelimo nekoliko fotografija s održanih susreta.