26.11. 2018.

Radni susret INSiGHTS partnera na sastanku u Komárnu, Slovačkoj

Radni susret INSiGHTS partnera na sastanku u Komárnu, Slovačkoj

Partneri iz Austrije, Bugarske, Hrvatske, Njemačke, Mađarske, Rumunjske, Srbije, Slovačke i Slovenije okupili su se na 5. sastanku Upravnog odbora i 7. tematskom INSiGHTS sastanku. Sastanak je održan u Komárnu u Slovačkoj 22. i 23. studenoga 2018. godine s organizacijom Pons Danubii EGTC – vodećim partnerom na projektu kao domaćinom.

Nakon uvodnih pozdrava, uslijedilo je kratko predstavljanje grada Komárna i aktivnosti Pons Danubii EGTC organizacije. Partneri su potom prešli na radni dio susreta na kojoj je riječi bilo o upravljanju projektom i napretku projektnih radnih paketa, a razmatrani su i dosadašnji rezultati projekta te obveze prilikom izvještavanja u posljednjem razdoblju provedbe. Partneri su ujedno predstavili svoje aktivnosti u okviru Tour & Picnic događaja, a prezentirane su i projektne stručne publikacije te prva verzija projektnog videa. Prvi dan sastanka zaključen je vođenim obilaskom grada i posjetom gradske tvrđave. Sudionici su imali priliku vidjeti dobro očuvana ostataka fortifikacijske strukture, glavnih povijesnih spomenika Komarna koji simboliziraju ponos i otpornost ovog povijesno važnog grada. Posljednjeg dana sastanka napravljen je pregled provedbe pilot akcija u sklopu projekta, a domaćini su organizirali predstavljanje obilaska tvrđave kroz iskustvo virtualne stvarnosti pomoću alata razvijenih kroz projekt.

Završni sastanak partnera na INSiGHTS projektu održat će se krajem svibnja 2019. u Litiji i Šmartno pri Litiji u Sloveniji.