30.10. 2015.

Otvoren novi natječaj iz Programa ruralnog razvoja

Otvoren novi natječaj iz Programa ruralnog razvoja

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dana 28. listopada 2015. u Narodni novinama broj 118/15 natječaj za provedbu podmjere 4.1. “Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva« – provedba operacije 4.1.2. “Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš”.

Korisnici su sve fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika neovisno o ekonomskoj veličini, a prihvatljivi materijalni troškovi za sufinanciranje su ulaganje u građenje skladišnih kapaciteta za stajski gnoj i digestate uključujući opremu za rukovanje i korištenje stajskog gnoja i digestata, za vlastite potrebe od minimalno 70 posto i ulaganje u poboljšanje učinkovitosti korištenja gnojiva (strojevi i oprema za utovar, transport i primjenu gnojiva – mineralnog i organskog gnojiva), za vlastite potrebe od minimalno 70 posto. Prihvatljiv trošak za sufinanciranje je i stjecanje objekata, strojeva i opreme kroz financijski leasing do iznosa tržišne vrijednosti imovine.
Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-uod 28. listopada 2015. do 30. prosinca 2015., a detalje možete pronaći ovdje:

http://www.apprrr.hr/mjera-4—ulaganja-u-fizicku-imovinu-1040.aspx

izvor: http://www.apprrr.hr/objavljen-natjecaj-za-operaciju-412—1675.aspx