6.3. 2017.

Okrugli stol: Domaće od malih nogu

Okrugli stol: Domaće od malih nogu

U sklopu manifestacije “Dani meda”, 24. veljače održan je okrugli stol pod nazivom “Domaće od malih nogu – mogućnosti za povećanje/uvođenje lokalnih proizvoda u odgojno-obrazovne ustanove Istarske županije”. Okrugli stol održan je kao preliminarna aktivnosti istoimenog projekta koji će u sklopu podmjere 19.3. Programa ruralnog razvoja u partnerstvu provoditi lokalne akcijske grupe s područja Istarske županije – LAG “Središnja Istra”, “Sjeverna Istra”, “Istočna Istra” i “Južna Istra” uz stručnu podršku Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

Kao uvod raspravi na okruglom stolu, predstavljena su stručna gledišta o mogućnostima realizacije ovog projekta iz perspektive struke, predstavnika vlasti na svim razinama te odgojno obrazovnih i javnozdravstvenih ustanova, a kao uvodničari su sudjelovali Renato Krulčić, predsjednik LAG-a “Središnja Istra” i gradonačelnik Grada Pazina, dr.sc. Mihela Dujmović, nutricioniskinja, Marija Dagostin, zdravstvena voditeljica dječjeg vrtića “Olga Ban” iz Pazina, dr.med.spec. epidemiologije Aleksandar Stojanović, ravantelj Zavoda za javno zdravstvo istarske županije, Milan Antolović, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo, šumarstvo, lovstvo i vodoprivredu te Krešimir Ivančić, pomoćnik ministra poljoprivrede Republike Hrvatske.

Nakon uvodničara, uslijedila je rasprava u kojoj su sudjelovali sudionici okruglog stola ali i dio zainteresirane publike.

Izvještaj s okruglog stola u kojoj se nalaze osnovne informacije o projektu, pregled uvodnih izlaganja te zaključke s okruglog stola možete pronaći u priloženom dokumentu.

U narednim mjesecima očekuje se početak provedbe projekta koji će se usmjeriti na dvije glavne aktivnosti projekta: izradu sveobuhvatne studije o mogućnostima povećanja potrošnje i uvođenja lokalnih proizvoda u odgojno- obrazovne ustanove te edukaciju za sve uključene u proces.

Izvještaj s okruglog stola Domaće od malih nogu