20.4. 2017.

Program ruralnog razvoja: Novi Pravilnik o provedbi mjere 4 “Ulaganja u fizičku imovinu”

Program ruralnog razvoja: Novi Pravilnik o provedbi mjere 4 “Ulaganja u fizičku imovinu”

Objavljen je novi Pravilnik o provedbi mjere 4 “Ulaganja u fizičku imovinu.
Pravilnik stupa na snagu u ponedjeljak, 24. travnja 2017. kada će biti objavljeno i nekoliko natječaja.

U skladu s novim Pravilnikom, prijave će se odvijati u dvije faze od kojih će u prvoj fazi od korisnika biti tražen manji opseg dokumentacije. Vrlo brzo nakon zatvaranja natječaja korisnici koji prolaze u drugu fazu bit će o tome obaviješteni te će im biti omogućena dostava dodatne dokumentacije. Također, korisnici za koje nema dostatnih sredstava, također će to znati vrlo brzo po zatvaranju natječaja te im neće biti stvoren dodatni trošak pripreme dokumentacije. Cjelokupni postupak odabira u APPRRR trebao bi trajati maksimalno 120 dana ne računajući vrijeme koje korisnik ima za dostavu dokumentacije što je značajno brže u odnosu na 18 mjeseci iz prvog natječaja.

Prijave u sklopu novih natječaja primati će se tek od 2. lipnja 2017. godine tako da je korisnicima ostavljeno dovoljno vremena da pripreme svoje projekte te budu spremni za prijavu.

Natječaj za podmjeru 4.2., najavljenu za 18. travnja 2017. odgađa se do stupanja na snagu Pravilnika za podmjeru 4.2. što se očekuje početkom svibnja.

Pravilnik potražite na poveznici: http://ruralnirazvoj.hr/novosti/pravilnik-o-provedbi-mjere-4-ulaganja-u-fizicku-imovinu-podmjere-4-1-potpora-za-ulaganja-u-poljoprivredna-gospodarstva-iz-programa-ruralnog-razvoja-republike-hrvatske-za-razdoblje-2014-202/