22.8. 2016.

LAGs4EU: Slovenija-Kamnik: 20.8.2016.

LAGs4EU: Slovenija-Kamnik: 20.8.2016.

U sklopu provedbe projekta LAGs4EU iz programa Europa za građane od 19. do 21. kolovoza održana je projektna aktivnost u Sloveniji u organizaciji Razvojnog centra „Srce Slovenije“ sa sjedištem u Litiji.

LAG „Središnja Istra“ na događaju je sudjelovao zajedno sa 30 predstavnika pazinske Udruge umirovljenika i Folklornog društva Pazin drugog dana događaja u bogatom programu obilaska kraja i predstavljanja primjera dobre prakse s područja djelovanja domaćina. Tom je prigodom održan obilazak izvorišta rijeke Kamniška Bistrica te predstavljeno i danas prisutno nasljeđe pastira s područja Velike planine te održana demonstracija tradicionalne izrade sira Trnič specifičnog za taj kraj. Dobar primjer upravljanja na lokalnoj razini s maksimalnim iskorištenjem lokalno dostupnih prirodnih resursa prikazan je u Termama Snovik koje konstantan trend u razvoju održavaju realizacijom mnogobrojnih projekata usmjerenih na unaprjeđenje ponude upravo kroz suradnju s Razvojnom agencijom „Srce Istre“. U sklopu događaja, sudionici su se upoznali i s bogatom povijesti Starog grada Kamnika kroz vođeni obilazak grada te sudjelovali na završnici Kamfesta – ljetnog festivala u Kamniku koji obiluje bogatim kulturno-umjetničkim programom.

Ovim je događajem održana posljednja projektna aktivnost predviđena za ovu godinu, a provedba se nastavlja u proljeće sljedeće godine događajima u Litvi i Rumunjskoj.