11.3. 2016.

Javna prezentacija nacrta Lokalne razvojne strategije LAG-a “Središnja Istra”

Javna prezentacija nacrta Lokalne razvojne strategije LAG-a “Središnja Istra”

Pozivamo Vas na javnu prezentaciju nacrta Lokalne razvojne strategije LAG-a “Središnja Istra” koja će se održati u ponedjeljak, 14. ožujka u prostorima Društvenog centra Veli Jože s početkom u 13:00 sati. 

Izrada Lokalne razvojne strategije LAG-a “Središnja Istra” krenula je u rujnu, a trenutno se posljednje aktivnosti izrade privode svome kraju. Građani su u tom razdoblju imali prike podijeliti svoje probleme i projektne ideje i sudjelovati na javnim raspravama što je, uz zaključke radne skupine formirane za potrebe izrade startegije, pridonijelo konačnom formiranju nacrta startegije.

Važno je naglasiti kako je ova strategija usko vezana uz postojeće mjere Programa ruralnog razvoja i ograničenog financijskog dosega, te stoga ne može obuhvatiti sve detektirane probleme i potrebe područja LAG-a “Središnja Istra”. Na javnoj prezentaciji nacrta biti će predstavljen tijek izrade startegije ali i konkretni sadržaj strategije iz kojeg su vidiljivi ciljevi i prioriteti strategije ali i konkretne mjere na temelju kojeg će biti financirni projektni projedlozi iz područja LAG-a “Središnja Istra”.

Nacrt strategije biti će objavljen na internetskim stranicama LAG-a “Središnja Istra” i dostupan za komentiranje. Nakon odobravanja strategije od strane Ministarstva poljoprivrede, građani će biti obavješteni o vremenu raspisivanja i načinu prijave na natječaje.

Pridružite nam se na javnoj prezentaciji strategije i informirajte se na vrijeme o budućim mogućnostima financiranja Vaših razvojnih ideja.