2.12. 2015.

Festival palačinki; Pazin, 5.12.2015.

Festival palačinki; Pazin, 5.12.2015.

Najljepše doba u godini započinje Festivalom palačinki u Pazinu! Mnoštvo sadržaja za najmlađe, Slatki vikend lokalnih ugostitelja, Slatki šoping po povoljnim cijenama u pazinskim trgovinama i naaaajfinije palačinke s domaćim namirnicama na Festivalu u subotu, 5.12. 2015.  od 10 do 22 sata.

Grad Pazin i ove godine u suradnji sa Udruženjem obrtnika Pazin, Pučkim otvorenim učilištem Pazin i LAG-om Središnja Istra organizira Festival Palačinki u pazinskom Spomen domu kojim započinje bogati program Veselog prosinca u Pazinu.

Ovogodišnji festival smješten je u Spomen dom i dodatno proširen na grijani šator smješten na platou ispred spomen doma. U šatoru i holu bit će smještene tri velike kuhinje. Na dvije kuhinje u holu Spomen doma kreativne palačinke će pripremati Maestro Choccolatier Robert Perić sa svojim timom kuhara, dok će u šatoru biti kuhinja sa tri punkta na kojima će se predstavljati lokalni ugostitelji.

Ugostitelji koji sudjeluju u festivalu i predstavljaju svoje objekte su: buffet La Marenda, hotel Lovac, restoran Francuz i caffe bar Istra Inspirit iz Pazina, agroturizam Stara štala iz Boruta, restoran Dorina iz Plomina i hotel Amfiteatar iz Pule.

Osim ugostitelja na festivalu će se predstavljati i proizvođači namirnica/namaza za palačinke koji će na svojim štandovima na prodaju nuditi razne voćne pekmeze i džemove, med, orahe, svježe voće, namaze od tartufa i druge namirnice. Na štandovima će se također moći kupiti palačinka sa nekim od domaćih namaza koje će nuditi OPG-ovi i obrti: Api Pilaj; Boris Hrvatin, Kosac, Miro tartufi, Guranis, Cvetka Laganis, Dušić Andrija i Prodan tartufi.

Na samom festivalu posjetitelji će moći sudjelovati u ponuđenim zabavnim i kulturnim programima. Za najmlađe je organizirandječji kutak u dvorani Istra gdje će udruga Društvo naša djeca Pazin pripremiti radionice i igraonice. Na istom mjestu djecu će zabaviti plesna skupina Roxy dance i predstava Magična glazbena priča udruga VocalIstra i Puppeta. U velikoj koncertnoj dvorani odigrat će se dvije kino predstave („Pan“ – obiteljski film i „Pripravnik“ – američka komedija) te kazališna predstava Hit teatra iz Zagreba „Božićna bajka“. U 18.00 sati najmlađe će razveseliti i dolazak svetog Nikole.

„Slatki weekend“ odnosi se na dodatnu ponudu palačinki koju pripremaju ugostitelji Pazinštine 4., 5. i 6. prosinca u svojim objektima. Palačinke će po posebnim recepturama nuditi: bistro Pod lipom, buffet Bunker, pizzeria Peperone i slastičarna Gema iz Pazina, agroturizam Stara štala iz Boruta, pizzeria Rotonda iz Lindara i konoba Vela vrata iz Berma.

Ove godine u manifestaciju su uključeni i pazinski trgovci pa će tako 23 trgovine iz Pazina na dan Festivala palačinki imati dulje radno vrijeme, sve do 19.30 sati, a u to će vrijeme kupcima sa festivalskom ulaznicom omogućiti popuste na dio asortimana u visini od 15 pa sve do 50%. Uključene trgovine su: Agnes začini, Amadeus jeans, Amelie, Amica, Antica kolači, Domnik zlatarna, Dona on & ona, Ina, Iris cvjećarna, Laura, Lulu & Lolita, Maja, metraža Štefi, Montona, Nika, Niki shoes, pet shop Tweety, Planet obuća, Pletix, Rožica cvjećarna, Šinjora i muškardin i trgovina Tony.

Za Festival palačinki će se ove godine plaćati ulaznica u iznosu od 10,00 kuna sa kojom posjetitelji ostvaruju pravo na sudjelovanje u svim programima festivala, uključujući i pravo na popuste u pazinskim trgovinama koje su uključene u manifestaciju. Dodatno, svaki će posjetitelj uz ulaznicu dobiti i jedan bon za palačinku u vrijednosti od 5,00 kuna.

Ulaz i prodaja bonova bit će organizirani na dva punkta: na ulazu u šator i na stražnjem ulazu u Spomen dom (s parkirališta). Šator će toplom vezom biti spojen sa glavnim ulazom u Spomen dom.

Palačinke će se prodavati po cijeni od 5,00, zatim 10,00 i 15,00 kuna ovisno o vrsti i veličini. Gratis bon koji će posjetitelji dobiti uz ulaznicu moći će se iskoristiti na svim prodajnim punktovima (na štandovima, na kuhinji ugostitelja i na kreativnim kuhinjama cheffa Perića).

Diskoteka Magnus je također pripremila prigodan program za posjetitelje festivala. Za najmlađe je organiziran Disco za djecu u popodnevnim satima i zabava uz mađioničara, a u večernjim/noćnim satima koncert grupe Koktelsi. Važno je napomenuti da će iugostiteljski objekti koji sudjeluju u organizaciji čitavog Veselog prosinca na dan Festivala palačinki imati dozvolu za rad do 04.00 h. Ugostiteljski objekti koji sudjeluju u organizaciji programa Veselog prosina su: bistro Pod Lipom, buffet Bunker, caffe bar Dub Light Sax, Duga, Epolon, Gema, Jano, Jules Verne, Kavana, Laganini, diskoteka Magnus i pizzeria Peperone.

Podršku festivalu palačinki pružaju i bistro pod Lipom, pizzeria Rotonda, konoba Vela Vrata i pizzeria Pepperone koji će pripremati palačinke za prodaju na štandovima lokalnih proizvođača.

Pokrovitelji i sponzori manifestacije su: Turistička zajednica Istarske županije, Tomažin – proizvodnja konzumnih jaja, Setum mlin- brašno, mljekara Latus, Miro tartufi, Istarski supermarketi, Gastro tim, Fusio, Adria oil i Petrol plin.

Medijski pokrovitelji manifestacije su: Radio Istra, Radio Pula, Radio Rijeka, Radio Labin, Glas Istre, TV Istra i iPazin.net.

 

 

 

 

Vidimo se!