22.4. 2016.

Besplatno obrazovanje za nezaposlene: Postanite kuhar specijalist tradicionalne istarske kuhinje

Besplatno obrazovanje za nezaposlene: Postanite kuhar specijalist tradicionalne istarske kuhinje

Pučko otvoreno učilište u Pazinu, tijekom 2016. godine, provodi besplatno obrazovanje za nezaposlene osobe. Naime, do 10. svibnja traju prijave za obrazovni program za Usavršavanje za kuhara specijalistu tradicionalne istarske kuhinje te Pučko otvoreno učilište poziva sve nezaposlene osobe koje imaju završenu srednju školu smjer kuhar ili hotelijerski tehničar da se prijave na program usavršavanja.

13055296_1129192647102594_5903173336253734296_n

 

 

 

 

 


Pravo upisa na edukacije imaju osobe koje su u trenutku upisa nezaposlene i evidentirane u HZZ-u te su za njih ovi programi obrazovanja besplatni. Svaki program upisuje 12 osoba –ukupno 36

Program traje 150 sati od čega su 23 sata teorijske nastave, 57 sati vježbi i 70 sati praktične nastave, a obuhvaćaju pripremu svih vrsta jela prema istarskoj recepturi. Program su sastavili vrhunski stručnjaci u kuharstvu.

Nastava će se održavati u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu i u Edukacijsko gastronomskom centru Agencije za ruralni razvoj Istre na Gortanovom brijegu. Program je verificiran te polaznici na kraju obrazovanja dobivaju javnu ispravu a zvanje se upisuje u e- radnu knjižicu.

U ljetnim mjesecima, za vrijeme trajanja turističke sezone nastava se neće održavati. Više informacija o projektu i programima obrazovanja možete saznati na Internet stranicama Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu.

Obrazovanje se provodi u sklopu projekta pod nazivom “Novo znanje za buduće zvanje” unutar kojeg Pučko otvoreno učilište u Pazinu u suradnji s partnerima na projektu; LAG-om “Središnja Istra”, Agencijom za ruralni razvoj Istre (AZRRI) i poduzećem Iskop d.o.o., radi na razvoju triju novih obrazovnih programa usmjerenih na unaprjeđenje kapaciteta u razvoju turističke ponude središnje Istre.

Projektom se izrađuju standardi zanimanja i standardi kvalifikacija prema metodologiji izrade Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO) te nastavni planovi i programi za zanimanja Osposobljavanje za poslove održavanja vrtova i bazena, Osposobljavanje za poslove batlera/ice te Usavršavanje za kuhara specijalistu tradicionalne istarske kuhinje.

Informacije i prijave na mail: obrazovanje@puckouciliste-pazin i na broj telefona 095/456-4564