3.10. 2014.

LAG “Međimurski doli i bregi” u središnjoj Istri

LAG “Međimurski doli i bregi” u središnjoj Istri

LAG „Središnja Istra“ između ostalih aktivnosti provodi i aktivnosti studijskih putovanja LAG-ova gostiju i njihovih posjeta našem području. Tim se putem stječu vrijedna iskustva; dolazi do umrežavanja sudionika, razvijanja temelja za buduća partnerstva, te razmjene kontakata za buduću suradnju.
Također, ona su dobra prilika za promicanje lokalnog područja i organizacija s područja središnje Istre, razmjenu iskustava u načinu rada i djelovanja, te za predstavljanje naših običaja i specifičnosti.

Proteklog je tjedna LAG „Međimurski doli i bregi“ boravio u trodnevnoj posjeti LAG-u „Središnja Istra“ tijekom kojeg su se gosti upoznali s radom i aktivnostima LAG-a domaćina, te im je predstavljena središnja Istra kao područje njegova djelokruga. Susret je organiziran s ciljem razmjene iskustava u dosadašnjim aktivnostima, te razmatranja budućih izazova u provođenju Programa ruralnog razvoja. Program studijske posjete bio je usmjeren na primjere dobre prakse koji pridonose ostvarivanju lokalne razvojne strategije LAG-a „Središnja Istra”.
Gosti su imali prilku posjetiti nekoliko takvih primjera, korištenje sredstva iz IPARD programa, te projekte finacirane iz raznih natječaja. Posjetili su i nekoliko domaćih proizvođača i pružatelja usluga, te uživali u pogledima i vizurama koji se pružaju iz srednjovjekovnih gradića iz našeg područja.
Dragi gosti hvala Vam na posjeti!