Prezentiran Pazinski cukerančić na manifestaciji “Pazi što jedeš”
U razdoblju od 20.-22. 10. 2017. god. u Pulskom Circolu održana je manifestacija „Pazi što jedeš“, koja ujedno sadrži jedan od najvećih eko sajmova u Hrvatskoj. Ove godine je tema manifestacije bila „Znanje i okus“ – prenošenje znanja i očuvanje okusa, a poseban naglasak stavljen je na istraživanje, prikupljanje i dokumentiranje podataka o tradicijskim i zdravim receptima karakterističnim za Istru. LAG „Središnja Istra“ sudjelovao na manifestaciji u petak 20. 10. 2017., i to sa radionicom o Pazinskom cukerančiću. Posjetitelji su mogli čuti i vidjeti sve o specifičnostima, procesu izrade i inicIjativi za uvrštenje Pazinskog cukerančića na listu nematerijalnih kulturnih dobara RH. Davorka Šajina (agroturizam Ograde), bila je zadužena za praktični dio, odnosno posjetioci su mogli na licu mjesta vidjeti sve korake u pripremi tijesta i sam način izrade i pečenja Pazinskog cukerančića, te na kraju naravno i degustaciju istoga.