3.4. 2019.

Poljoprivrednik za 10: Radionica u Pazinu

Poljoprivrednik za 10: Radionica u Pazinu

Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za ruralni razvoj provodi kampanju“Poljoprivrednik za 10”, promovirajući mjeru 10 „Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene“ iz Programa ruralnog razvoja RH 2014. – 2020., a koja se podnosi u sklopu Jedinstvenog zahtjeva za potporu.

Zahtjevi za potporu podnose se od 04. ožujka do 15. svibnja 2019. godine.

Cilj kampanje je podići svijest javnosti i potaknuti poljoprivrednike da zaštite i očuvaju okoliš na svojim poljoprivrednim gospodarstvima, koja nadilaze zakonski propisane zahtjeve ostvarivanjem prava na potporu kroz podmjeru 10.1., radi izgubljenih prihoda ili povećanih troškova u usporedbi s uobičajenom poljoprivrednom proizvodnjom, odnosno poticanje većeg korištenja dostupnih mogućnosti kroz IAKS mjere ruralnog razvoja, a koje doprinose očuvanju okoliša.

U Pazinu će se informativna radionica o mogućnostima koja pruža mjera održati u petak, 5. travnja s početkom u 17:00 sati u Velikoj vijećnici Grada Pazina, a dodatne informacije i loakcije i raspored ostalih radionica možete pronaći na poveznici: https://ruralnirazvoj.hr/postanite-poljoprivrednik-za-10-raspored-regionalnih-radionica-na-kojima-mozete-saznati-kako/?fbclid=IwAR02BUxn2ekw4cRxI4LLlUHOJmOec6usseaCDD96avdNEJW1yLk2YLtbfpQ.