24.11. 2015.

“Novo znanje za buduće zvanje”

“Novo znanje za buduće zvanje”

Sa zadovoljstvom objavljujemo kako je, Odlukom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta kao posredničkog tijela, odobreno financiranje projekta pod nazivom “Novo znanje za buduće zvanje” kojime će Pučko otvoreno učilište Pazin u suradnji s partnerima na projektu; LAG-om “Središnja Istra”, Agencijom za ruralni razvoj Istre (AZRRI) i poduzećem Iskop d.o.o. raditi na razvoju triju novih obrazovnih programa usmjerenih na unaprijeđenje kapaciteta u razvoju turističke ponude središnje Istre. Radi se o programima specijalista tradicionalne istarske kuhinje, batlera i stručnjaka za održavanje bazena i vrtova.

Vrijednost projekta, prijavljenog na natječaj “Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih-faza II” iz Europskog socijalnog fonda, jest 1.318.361, 22 kn, a njime će se za navedena zanimanja educirati 36 nezaposlenih osoba.

Provedba projekta započinje nakon potpisivanja i svečane dodjele Ugovora koja će se odviti 30. studenog u prostorima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.