30.8. 2013.

NEXPO 2013 – Međunarodni sajam lokalne i regionalne samouprave u jugoistočnoj Europi

NEXPO 2013 – Međunarodni sajam lokalne i regionalne samouprave u jugoistočnoj Europi

Udruga gradova u suradnji s NALAS-om (Mreža asocijacija i lokalnih vlasti jugoistočne Europe) te gradovima Rijekom i Opatijom organizira NEXPO 2013 – Međunarodni sajam lokalne i regionalne samouprave u jugoistočnoj Europi od 25. do 27. rujna 2013.

Ovogodišnji međunarodni sajam lokalnih i regionalnih vlasti jugoistočne Europe okupiti će cijeli niz izlagača i sudionika iz privatnog, javnog i civilnog sektora. NEXPO 2013 organiziran je pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, Ive Josipoviće, a domaćini su Grad Rijeka i Grad Opatija, uz suorganizaciju Udruge gradova u RH i Udruge općina u RH.

Glavna tema NEXPO 2013 – EU integracije, bit će obilježena na uvodnoj konferenciji pod nazivom ”Put ka EU integraciji – uklanjanje prepreka, otključavanje našeg potencijala” koja će biti organizirana u Hrvatskom kulturnom domu na Susaku, 25. rujna od 13:30 do 18:00h. Na konferenciji će govoriti hrvatski, regionalni i europski dužnosnici s posebnim osvrtom na ulogu lokalnih vlasti u procesu približavanja država kandidata EU te iskustvu Hrvatske na tom putu.

Preostala dva dana (26. i 27. rujna), namijenjena su sajmu, koji će se održati u Centru Zamet i koji će oko tema energetske učinkovitosti i obnovljivih energija okupiti 150 lokalnih i regionalnih jedinica, 50 privatnih poduzeća i investitora, te razvojne agencije i organizacije civilnog društva. Uz bogati kulturni i radni program, koji uključuje nastupe domaćih i stranih izvođača suvremene i tradicionalne kulture te organiziranje niza radionica i okruglih stolova o glavnim temama, sajam će omogućiti kvalitetan prostor za susretanje poslovnog i javnog sektora te platformu za uspostavljanje buduće suradnje i investicija.

Sve informacije o sajmu možete pronaći ovdje.