31.1. 2020.

Gastro manifestacija 4. Dani mednih delicija središnje Istre od 01.-29. veljače 2020

Gastro manifestacija 4. Dani mednih delicija središnje Istre od 01.-29. veljače 2020

Ovogodišnji, 4. Dani mednih delicija središnje Istre odvijat će se od 01. do 29. veljače 2020., u ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre. U navedenom razdoblju, ugostitelji će nuditi razne delicije obogaćene pčelinjim proizvodima, a sve u cilju jačanja gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova, medara i ugostitelja u razdoblju predsezone.

Atraktivni menu koji se sastoji od predjela, glavnog jela i deserta po promotivnoj cijeni od 120,00 kuna nudit će ugostitelji s područja središnje Istre.

  • Agroturizam Ograde (Katun Lindarski) – ravioli u umaku od kadulje, meda i pancete – zapečena rebrica sa medom, prilog pečeni krumpir – Pazinski cukerančić s malvazijom i medom;
  • Konoba Vela vrata (Beram) – suhe kobasice, svježa skuta s orasima i medom – tagliata od ramsteka s medom i narančom – čokoladna torta s medom i maslinovim uljem;
  • Konoba-pizzeria 2. Peron (Cerovlje) – energetska medena salata na kremi od koprive – ravioli u umaku od meda, kadulje i pinjola – confit pačja prsa zapečena s medom i bademima, s griz medaljonima i brokulom – medeni zalogaj od meda, skute, datulja, grožđica i suhih smokava;
  • Agroturizam Stara štala (Borut) – makaruni u bijelom umaku (2-3 vrste sira) s medom – restani krumpir, svinjski but s umakom od meda, salata – palačinke sa skutom i medom, kuhano vino;
  • Boljunska konoba (Boljun) – uštipci s gorgonzolom i mascarponeom, preliveni medom i suhe kobasice – svinjski file s umakom od meda i balzamičnog octa s prilogom – semifreddo od mandolata s preljevom od meda;
  • Restoran Čiže (Trviž) – ravioli sa svježim sirom i medom – punjena pileća rolica sa sirom i mrkvom u umaku od meda s prilogom – krema od vanilije s medom i muškatnim oraščićem;
  • Tomažova konoba (Vošteni, Sv. Lovreč) – istarski pršut, ombolo, kobasice, panceta, slana rolada sa skutom i medom – medeni medaljoni s domaćim krumpirom – medena torta, kava, rakija;
  • Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi) – suhi ombolo i panceta sa suhim smokvama u medu – svinjski kare punjen šljivama u umaku od terana i meda – medeni kolač;
  • Konoba Dišpet (Zajci, Pićan) – njoki s vrganjima i medom – pileća fortuna s medom – medena pita;
  • Konoba Marino (Gračišće) – medeni aperitiv, maneštra – kobasice i suhi zarebnjak (ombolo) s kiselim kapuzom i krumpirom na luku i domaćoj panceti s umakom od senfa i meda – skuta s medom i orasima.Organizatori 4. Dana mednih delicija, kao i prethodnih godina su TZ središnje Istre, Udruga pčelara “Lipa” Pazin, Grad Pazin, LAG “Središnja Istra” i Udruženje obrtnika Pazin.
    Više informacija o navedenoj manifestaciji dostupno je na http://www.centralistria.com/hr/dogadjanja-events