21.7. 2015.

Europa za građane: LAGs4EU u Pazinu od 22. do 24. srpnja

LAG „Središnja Istra“ nositelj je projekta pod nazivom LAGs4EU iz programa Europa za građane kojeg provodi u partnerstvu s još 17 zemalja iz 8 europskih država: Bosne i Hercegovine, Češke, Italije, Litve, Poljske, Rumunjske, Slovačke i Slovenije.

LAG „Središnja Istra“ poziva sve zainteresirane građane da se od 22. do 24. srpnja priključe provedbi ovog projekta kada će u Pazinu boraviti partnerske organizacije iz Bosne i Hercegovine, Češke, Italije, Poljske, Rumunjske, Slovačke i Slovenije.

Projekt je usmjeren na  porast participacije građana u razvoju i implementaciji razvojnih aktivnosti organiziranih od strane LAG-ova. U sklopu projekta u svakoj od devet zemalja partnera održava se aktivnost koja je usmjerena na edukaciju i razmjenu primjera dobre prakse predstavnika LAG-ova i jedinica lokalne samouprave u uključivanju lokalne zajednice u razvojne projekte na lokalnoj razini.

Građani će u tom razdoblju imati priliku doznati više o samom projektu i partnerima koji na njemu sudjeluju, a za partnere je organiziran bogat program usmjeren na predstavljanje primjera dobre prakse očuvanja lokalne kulturne baštine putem korištenja regionalnih, nacionalnih i EU programa ali i lokalnih inicijativa. Gosti će sudjelovati na TradInEtno Festivalu i prigodnim radionicama na kojima će se demonstrirati sviranje na tradicionalnim istarskim instrumentima, tradicionalno dvoglasno pjevanje – na tanko i debelo, te tradicionalan istarski ples – tzv. Ples na tavolac. Nadalje, biti će im predstavljen „ARCHEO’S“, projekt Grada Pazina ostvaren uz financijsku pomoć iz programa prekogranične suradnje IPA Adriatic, dok će predstavnici udruge GONG održati prezentaciju projekta Pazi(n) proračuna kao inovativnog  modela građanske participacije u kreiranju javnih politika.

Cjelokupan program možete preuzeti na sljedećem linku:

Program_LAGs4EU