5.7. 2017.

INSiGHTS: Projektni događaj u Aranđelovcu, Srbiji

INSiGHTS: Projektni događaj u Aranđelovcu, Srbiji

Partneri iz Hrvatske, Austrije, Bugarske, Njemačke, Mađarske, Rumunjske, Slovačke i Slovenije okupili su se od 28. do 30. lipnja u Aranđelovcu, Srbiji na prvoj multilateralnoj radionici i trećem projektnom sastanku u okviru projekta INSiGHTS kojeg LAG “Središnja Istra” kao jedan od partnera provodi u sklopu Programa transnacionalne suradnje Interreg Dunav. Domaćin događaja bila je Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja sa sjedištem u Kragujevcu.

Radionica je bila usmjerena na prezentaciju primjera dobre prakse koji promoviraju turističke prakse koje poštuju načela održivosti i istovremeno predstavljaju autentičan doživljaj lokalne kulture. Partneri su stoga imali priliku iskusiti regiju kroz obilazak prirodnih i kulturnih obilježja područja kao i putem kušanja specijaliteta temeljenim na lokalnim namirnicama i upotpunjenim lokalnim vinima.

Drugi dio susreta bio je usmjeren na tematsku raspravu u sklopu koje je analizirano trenutno stanje u turizmu vezano uz teme projekta u Bugarskoj i Srbiji, a kojoj su nazočili i regionalni turistički dionici kao i predstavnici srpskih nacionalnih institucija. Nadalje, održana je i  analiza dosada odrađenih projektnih aktivnosti u izradi razvojnih turističkih strategija te planiranje efektivne provedbe predstojećih zadataka. Uz aktivan rad na strategiji zajedno s grupom lokalnih dionika, LAG-u “Središnja Istra” u narednom razdoblju slijedi i bilateralni posjet slovenskim partnerima te organizacija idućeg projektnog sastanka koji će se u listopadu održati u Pazinu i okolici.

Više informacija i detaljan izvještaj o održanom projektnom događaju dostupni su na poveznici: www.interreg-danube.eu/insights.