15.3. 2018.

INSiGHTS projekt: Radni susret partnera u Mađarskoj

INSiGHTS projekt: Radni susret partnera u Mađarskoj

U sklopu provedbe projekta INSiGHTS iz Programa transnacionalne suradnje INTERREG Dunav, djelatnici LAG-a “Središnja Istra” sudjelovali su na radnom susretu projektnih partnera u mjestu Lenti u Mađarskoj koji se održao u razdoblju od 6. do 9. ožujka 2018. Susret je bio usmjeren na edukaciju u području mogućnosti primjene inovativnih rješenja u unaprjeđenju turističke ponude ruralnih krajeva u skladu s načelima održivosti. Partnerima su ujedno predstavljeni primjeri dobre prakse koji sačinjavaju turističku ponudu Zala regije kao što su uskotrčna pruga između mjesta Lenti i Kistolmacs koja putnicima omogućuje obilazak nekoliko značjanih turističkih lokaliteta, upriličen je i obilazak bunkera uređenih kao spomen obilježja Hladnog rata iz 50-ih godina, a partneri su se imali priliku okušati i u tradicionalnoj izradi keramičkih predmeta te kušati vina i tradicionalne mađarske specijalitete.

S obzirom da je ovo bio prvi događaj u 2018. godini, održan je i pregled provedenih aktivnosti te ostvarenih rezultata INSiGHTS projekta u prvoj godini provedbe te radni sastanak na temu nadolazećih projektnih aktivnosti – finalizacije održivih turističkih strategija uključenih regija te provedbe pilot aktivnosti na lokalnim područjima.

Sve aktivnosti u sklopu INSiGHTS projekta pratite na službenoj Web stranici projekta: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/insights