2.11. 2017.

Započela provedba ENSURE projekta

Započela provedba ENSURE projekta

LAG “Središnja Istra” započeo je provedbu novog međunarodnog projekta pod nazivom ENSURE – Europska mreža za koheziju i solidarnost u ruralnim područjima iz Programa Europa za građane. Slijedeće dvije godine 14 partnera iz 12 zemalja Europske unije, te susjedne Srbije i Crne Gore razmjenjivati će iskustva s obzirom na različite politike Europske Unije, poput strukturnih fondova EU, obrazovnih programa EU i Zajedničke poljoprivredne politike.

Projekt je usmjeren na povećanje involviranosti i proaktivnosti građana iz ruralnih područja u razvoj tzv. „Solidarne Europe“. Kroz projektne aktivnosti i primjere organizacija kao što su LAG-ovi, građanima će se nastojati približiti funkcioniranje Europske unije i njezinih inicijativa kroz svakodnevna pitanja kao što su: lokalni razvoj, prekogranična mobilnost poljoprivrednih radnika, sigurnost hrane, rad lokalnih akcijskih grupa. Ovim će se aktivnostima nastojati razviti alati za borbu protiv euroskepticizma.

Prvi susret partnera održan je od 18. do 20. listopada u Slovenskoj Bistrici (Slovenija) s Razvojnim informacijskim centrom Slovenska Bistrica – nositeljem projekta kao domaćinom. Tijekom događaja partneri su imali priliku bolje se upoznati, te potvrditi raspored projektnih aktivnosti i metode rada na projektu. Slijedeći događaj u sklopu projekta projekta održati će se u travnju 2018. godine u Hrvatskoj – Pazin kada će domaćin biti LAG „Središnja Istra“.

Ostanite u toku sa najnovijim aktivnostima na službenoj Facebook stranici projekta: https://www.facebook.com/ensurenetwork/